Peste 30 de țigani români vor fi alungați dintr-o tabără ilegală din Sevilla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceștia își construiseră niște cocioabe pe un teren aflat în apropiere de autostrada A-49 și locuiau împreună cu copiii lor printre șobolani și insecte.

Autoritățile locale din Bormujos (Sevilla) au ordonat dărâmarea în maximum 15 zile a unei tabere ilegale în care locuiesc peste 30 de țigani români, printre care se află și mulți copii, anunță "Giralda Informacion".

Tabăra a fost construită în urmă cu peste două luni pe un teren aflat în apropiere de autostrada A-49. Conform primăriței Ana Hermoso, țiganii au început să locuiască în această zonă încă de la începutul acestui an, însă, după un timp, au părăsit-o din cauza ploilor și au revenit aici odată cu sosirea căldurii.

Primărița a afirmat că serviciile sociale municipale le acordă acestora asistență socială, însă a recunoscut că ele locuiesc în mizerie. "Chiar ei spun că nu sunt bine, că nu pot sta acolo cu căldura, insectele și șobolanii", a spus primărița.

Ea a mai declarat că proprietarii terenului au făcut plângere și că țiganii au anunțat că vor părăsi tabăra de bună voie, mai ales după ce au primit asigurări din partea Primăriei că vor fi ajutați.

Autoritățile locale au încercat să-i școlarizeze pe copii, însă eforturile lor au fost sortite eșecului.

Vezi pe adevarul.es de ce

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite