Un an de ajutor de şomaj suplimentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şomerii cărora li s-a încheiat perioada în care au primit o indemnizaţie de la stat vor beneficia, tot din partea autorităţilor, timp de încă un an, de 420 de euro pe lună.

 Guvernul spaniol a acceptat propunerea sindicatelor în privinţa acordării ajutorului suplimentar de şomaj. Ieri, guvernul a anunţat că propunerile venite din partea sindicatelor muncitorilor şi din partea asociaţiilor patronatului au fost acceptate. Ministrul Muncii, Celestino Corbacho, a anunţat că acordul ar putea deveni proiect de lege abia în luna octombrie.

Românii pot primi mai mulţi bani

Pentru 12 luni de plată a contribuţiilor la asigurările sociale, în prezent, o persoană din Spania rămasă fără slujbă are dreptul la patru luni de şomaj. Şomerii care nu au cotizat suficient timp pentru a primi indemnizaţia de şomaj timp de 720 de zile (perioada maximă de acordare) pot solicita, în continuare, un alt ajutor de şomaj.

În valoare de 421,79 de euro, acesta se acordă în prezent până la împlinirea celor maximum 720 de zile în care un şomer are dreptul la primirea unor bani de la stat.

Prin noul acord, ajutorul suplimentar de şomaj poate fi primit şi după încheierea perioadei de 720 de zile, timp de încă un an. În prezent, în Spania, aproximativ 71.000 de români primesc ajutor de şomaj.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite