În 2007, străinii au cheltuit 40 de miliarde de euro în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua ediţie a Anuarului de Comunicare pentru Imigranţi, elaborat de către Etnia Comunicacion, a fost prezentat la Madrid de Consuelo Rumi, secretara Direcţiei Generale de Imigraţie şi

Cea de-a doua ediţie a Anuarului de Comunicare pentru Imigranţi, elaborat de către Etnia Comunicacion, a fost prezentat la Madrid de Consuelo Rumi, secretara Direcţiei Generale de Imigraţie şi Emigraţie din Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Raportul confirmă că populaţia străină stabilită în Spania este unul dintre motoarele de bază ale economiei. Studiul relevă faptul că, până la sfârşitul anului 2007, se vor angaja 250.000 de imigranţi legali, iar numărul afacerilor iniţiate de către străinii rezidenţi va fi de opt ori mai mare decât cel al autohtonilor. Imigranţii vor destina, până la sfârşitul anului, 40 miliarde de euro pentru cumpărare de locuinţe şi bunuri de consum.

Anuarul evidenţiază, de asemenea, şi o schimbare în mentalitatea noilor rezidenţi. Astfel, 70% dintre ei se stabilesc definitiv pe teritoriul spaniol, 15 % îşi cumpără propria locuinţă, 16% din totalul căsătoriilor încheiate, adică 34.000, sunt realizate între un cetăţean străin şi unul spaniol, iar 13% dintre minorii din Spania au unul sau ambii părinţi de cetăţenie străină.

Previziunile atestă că numărul cetăţenilor străini stabiliţi în Spania este în continuă creştere, preconizându-se că, până în anul 2015, se va ajunge la aproximativ 8 milioane de persoane.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite