Peste trei milioane de străini pot vota la alegerile din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul străinilor cu drept de vot s-a mărit prin încorporarea alegătorilor bolivieni
Numărul străinilor cu drept de vot s-a mărit prin încorporarea alegătorilor bolivieni

Bolivienii sunt ultimii care s-au adăugat pe lista cetățenilor cu drept de vot la alegerile de anul viitor. Românii au deja acest drept.

Numărul străinilor care au drept de vot la alegerile din Spania a depășit trei milioane de persoane, după ce săptămâna trecută Congresul Deputaților a aprobat semnarea acordului de reciprocitate cu Bolivia, anunță ziarul "ABC".

Conform acestui acord, 191.925 de bolivieni, rezidenți în Spania, au drept de vot la alegerile municipale, care vor avea loc în luna martie a anului viitor. Momentan, în Spania sunt 3.125.609 străini care au acest drept. Numărul alegătorilor străini a crescut semnificativ în ultimii aproape trei ani. Dacă în 2007 puteau vota 1.183.496, în toată această perioadă s-au adăugat alte 1.942.113 persoane cu drept de vot.

Unul dintre motivele care a dus la creșterea numărului de alegători străini este intrarea României și Bulgariei în spațiul Uniunii Europene. Conform datelor furnizate de sursa citată, în Spania există 675.124 de români, cu vârsta de peste 16 ani, care au drept de vot. Numărul bulgarilor este de 141.153 de persoane.

Vezi pe adevarul.es ce străini mai au drept de vot în Spania și ce țări au fost refuzate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite