Un val de spargeri de apartamente pune Madridul în alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererile pentru instalarea unor sisteme de alarmă au crescut cu 20%, față de anul trecut, iar în ultimul timp, tot mai multe asociații de proprietari pun camere video la intrarea în clădire.

Madrilenii nu se mai simt în siguranță nici în propria casă. Anul 2008 s-a finalizat cu o statistică sumbră, numărul locuințelor jefuite de hoți crescând cu 5% față de anul anterior, până la 25.084. Reprezentanții guvernului local au avertizat proprietarii de apartamente că, cel puțin în prima jumătate a anului 2009, furturile se vor înmulți din cauza crizei economice.

Deși pentru primul trimestru al anului în curs nu există încă statistici oficiale, Ildefonso Martín, președintele Colegiului Administratorilor Asociațiilor de Proprietari, a anunțat că deja s-a constatat o creștere masivă a numărului de jafuri de locuințe în Comunitatea Madrid.

Teama de furturi i-a alertat pe locatari, care au solicitat instalarea unor dispozitive de alarmă la intrarea în edificiu. Din ce în ce mai mulți optează și pentru camerele video, deși un astfel de echipament ajunge la 6.000 de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite