Un spaniol organizează concerte pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscut în lumea muzicii pop spaniole a anilor ‘70, fostul solist vocal Daniel Feito este directorul Centrului Cultural Hispano-Român din Alcala de Henares, localitate lângă Madrid.

El a devenit partener de afaceri cu Joey de Alvare, organizator de concerte spaniol, stabilit în România. Cei doi s-au cunoscut în 2005, când Daniel era consilier pentru cultură în Comunitatea Madrid. Atunci, ei au pus bazele unei colaborări, astfel încât artişti români vin în Spania, iar cei spanioli vizitează România.

Versuri pentru Marcel Pavel

„În general, concertele de Ziua Naţională a României din zonă sunt organizate de noi”, spune Daniel. Lui Marcel Pavel, Daniel i-a compus versurile melodiei „No podre vivir” („Nu aş putea trăi”), cu care interpretul a participat la o preselecţie pentru Eurovision.

Drumurile repetate în România l-au făcut pe spaniol să îndrăgească ţara noastră. „Aveţi o ţară splendidă, asemănătoare zonei Asturias, de unde mă trag eu”, spune Daniel. „Centrul Bucureştiului îl cunosc la fel de bine ca pe Alcala de Henares. Mă simt ca acasă”. El a vizitat Cluj, Timişoara, Sibiu, Alba Iulia, Iaşi, Constanţa sau Braşov.

Dacă pentru străini pronunţarea numelor de localităţi este greoaie, pentru el doar „Brazov” e dificil. „Românii au un caracter latin, asemănător cu cel al spaniolilor, cu lucruri bune, ca respectul faţă de familie”, adaugă Daniel.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite