Un român a fost ales să joace rol de Rege Mag

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Cotea (dreapta), înainte de începerea paradei. FOTO: CARMEN GOMEZ CALCERRADA
Claudiu Cotea (dreapta), înainte de începerea paradei. FOTO: CARMEN GOMEZ CALCERRADA

Claudiu Cotea a fost selectat de primăria din Herencia pentru a fi Magul Gaspar la paradă. Bărbatul a defilat recent prin oraş, alături de un spaniol şi un african, la sărbătoarea Regilor Magi.

Românul Claudiu Zeno Cotea (37 de ani), originar din Sebeş, judeţul Alba, se află în Spania de patru ani. S-a stabilit în localitatea Herencia, în provincia Ciudad Real. Bărbatul lucrează ca zugrav decorator de interioare: îşi sfătuieşte clienţii în privinţa cromaticii potrivite locuinţei lor şi realizează diverse lucrări decorative, cu vopsele speciale.

Îndemânarea şi creativitatea sa l-au făcut să devină repede cunoscut în orăşelul Herencia şi să stabilească legături cu Primăria, în cadrul căreia se promovează diverse programe pentru integrarea imigranţilor.

Ploaie de bomboane

În Spania, Regii Magi îl înlocuiesc pe Moş Crăciun şi aduc daruri celor mici la început de ianuarie. Cei trei Magi - Gaspar, Melchor şi Baltazar - ajung în toate localităţile spaniole, unde se organizează parade pe străzi şi se aruncă bomboane la spectatori. La sosire, sunt aşteptaţi de o mulţime de oameni, iar primarii le înmânează cheile magice care „deschid" uşile caselor în care copiii îşi aşteaptă cadourile.

Anul acesta, Claudiu a fost ales să-l întruchipeze pe Regele Mag Gaspar, fiind contactat de reprezentanţii primăriei din localitate, care au decis să implice activ populaţia străină în tradiţiile oraşului. El a fost selectat pentru a face parte din grupul celor trei Regi Magi, alături de un imigrant african şi de un localnic spaniol.

Vezi pe adevarul.es mai multe detalii despre experienţa trăită de român în costum de Rege Mag.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite