Violenţa domestică în Huelva: Româncele, imigrantele care cer cel mai des ajutorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Andaluz pentru Femei (IAM) din Huelva (Spania) a publicat un raport pe 2010 care arată că 14% din victimele violenţei domestice sunt imigrante. Peste 220 de femei care au apelat la IAM sunt de altă naţionalitate decât spaniolă iar, din totalul solicitărilor de asistenţă făcute la Institut, peste 25% au venit din partea româncelor stabilite în Huelva.

Centrele de asistenţă ale IAM au avut peste 1.600 de solicitări de ajutor din partea femeilor care au suferit abuzuri din partea partenerilor, doar unitatea IAM din Piaţa San Pedro a municipiului Huelva ocupându-se de peste 900 de victime.

Din totalul 1.612 de femei maltratate, 226 (14%) sunt imigrante, informează adevarul.es, care citează publicaţia spaniolă "Huelva Informacion".

Raportul pe 2010 al IAM arată, totodată, că instituţia s-a ocupat de solicitările a peste 10.400 de persoane, care au avut nevoie de asistenţă în orientarea profesională, de consiliere psihologică sau de adăpost după ce au ajuns victimele violenţei casnice.

Din totalul solicitărilor, cele mai multe au venit din parte româncelor - 25,6%, care au fost urmate de cele originare din Maroc (23,1%) şi de cele din Polonia (9,4%

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite