Ţiganii români, vedetele unei emisiuni de tip "mockumentary" spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jordi Evole, "El Follonero" Încurcă-lume Foto: verlasexta.com
Jordi Evole, "El Follonero" Încurcă-lume Foto: verlasexta.com

Emisiunea "Salvados" de la televiziunea La Sexta a realizat o serie de reportaje-mockumentary cu şi despre ţiganii români. I-a vizitat pe aceştia în România, dar şi în Spania şi i-a răzbunat în faţa "duşmanilor" de la PP.

Ţiganii români sunt încă un subiect la modă în Spania. Indiferent că este vorba de expulzările din Franţa, de fetiţa de 10 ani care a născut în Jerez de la Frontera, de taberele ilegale din Spania sau de polemica iscată în jurul mesajelor rasiste ale Partidului Popular din Catalunya.

Televizunea spaniolă La Sexta, în cadrul emisiunii "Salvados", a dedicat o ediţie ţiganilor români.

De la reportajele făcute în România, în cartierele de palate ţigăneşti din România sau în cele sărace, ca Ferentari, la emisiuni umoristice făcute pe seama liderilor PP din Catalunya, recunoscuţi ca "inamici" ai ţiganilor români, toate emisiunile au ceva în comun, dincolo de romi: Jordi Evole, "El Follonero", un "personaj" pe cât de enervant pentru subiectele emisiunilor sale, atât de simpatizat de telespectatori.

El Follonero a încercat să pătrundă dincolo de stereotipurile despre ţigani, plecând în căutarea adevărului despre etnia romă. Emisiunea, făcută în genul "mockumentary" îmbină reportajul cu valoarea de documentar cu umorul şi ironia.

Vedeţi mai jos câteva înregistrări video din emisiunea despre ţiganii români:

"O plagă de teamă"

Unul din reportaje este realizat într-un sat din Spania, din provincia Ciudad Real, în satul Llanos de Caudillo, unde, din 713 locuitori, peste 300 sunt ţigani români, care muncesc în agricultură, ca sezonieri, şi trăiesc într-o tabără.

Vezi VIDEO pe adevarul.es

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite