Spania, statul UE cu cea mai mare creştere anuală a sectorului construcţiilor, România, performera lunii iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spania este statul UE care a recuperat cel mai mult activitatea în sectorul construcţiilor, cu o creştere în iunie de 7,2% şi o rată anuală de 18,6%. Totodată, România este ţara care a avut cea mai bună revenire luna trecută din Uniune: +16,5%.

Activitatea în sectorul construcţiilor a crescut cu 7,2% în iunie, în Spania, comparativ cu luna anterioară, ceea ce situează rata anuală la 18,6%, cea mai mare creştere din Uniunea Europeană, informează Consumer. În Zona Euro, creşterea a fost de 2,7% în iunie, în timp ce în mai s-a înregistrat o scădere de 0,7%. Cu aceste date, oferite de Eurostat, rata anuală se situează în Zona Euro la 3,1%. Aceeaşi tendinţă se observă în întreaga UE, datele fiind chiar mai bune decât în Zona Euro: creştere de 3,5% în iunie şi o rată anuală de 5,4%.

Pe activităţi, în general, construcţia de clădiri înregistrează cele mai mari creşteri, cu o creştere de 3,3% în Zona Euro şi 5,7% în UE. În acelaşi timp, lucrările civile au crescut în iunie cu 1,2%, o creştere care în cadrul UE 27 a fost de 2%. Astfel, rata anuală în construcţia de clădiri se situează la 6,4% în Zona Euro şi la 7,5% în UE 27. Lucrările civile, în schimb, încă nu au recuperat teren şi înregistrează scăderi ale activităţii, de -6,7% în EuroZonă şi de -0,6% în UE.

Citeşte pe adevarul.es care sunt performele din UE în acest an în construcţii şi care sunt ţările cu cele mai mari scăderi ale activităţii şi află care e creşterea din sector în România, liderul UE al lunii iunie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite