Un site de licitaţii, perfect pentru înşelăciuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii Poliţiei Naţionale spaniole au reţinut ieri, în Ibiza, un cetăţean român acuzat de înşelăciune şi falsificare de documente prin intermediul internetului. Inculpatul se folosea

Agenţii Poliţiei Naţionale spaniole au reţinut ieri, în Ibiza, un cetăţean român acuzat de înşelăciune şi falsificare de documente prin intermediul internetului. Inculpatul se folosea de un site de licitaţii, oferind telefoane mobile la preţuri accesibile.

Din momentul în care plăteau, cumpărătorii nu mai aveau nicio veste de la el. Conform declaraţiilor agenţilor de poliţie, preţul telefoanelor era cuprins între 395 şi 397 de euro, fiind foarte avantajos pentru marca şi modelul produsului oferit.

Denunţuri legate de acest site au fost depuse în toate regiunile Spaniei: Madrid, La Coruna, Avila, Malaga, Alicante, Valencia, Sevilla, Zaragoza, Palencia. În luna martie, ca urmare a numărului mare de reclamaţii primite, poliţiştii au demarat investigaţiile, căutându-l pe falsul vânzător, cunoscut de clienţi sub numele de Mario Denis Pelosin.

Operaţiunea a fost desfăşurată de Brigada de Investigaţii Tehnologice a Comisariatului General de Poliţie, în colaborare cu agenţii din La Coruna, Madrid, Avila şi Ibiza. Cetăţeanul căutat s-a dovedit a fi românul I.V.C.S., de 22 de ani, care a fost arestat în Ibiza.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite