Pentru popularea satului, primăria le oferă străinilor un apartament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din localitatea Pozondon
Imagine din localitatea Pozondon

Într-o locuință în care trebuia să stea o familie de români au fost investiți 48.000 de euro. Familia s-a întors în România, iar primăria caută chiriași.

Primăria din Pozondon (Teruel) caută o familie care să locuiască într-un apartament reformat din banii publici, anunță agenția de presă Europa Press. Locuința face parte dintr-un plan de repopulare al satelor mici din provincia Teruel. La acest plan pot adera doar localitățile care au mai puțin de 500 de locuitori. Pozondon numără 80 de persoane înregistrate.

În această casă trebuia să locuiască o familie de români, care s-a întors în țara natală. Bărbatul lucra în construcții, iar femeia era angajată la o crescătorie de iepuri. Din cauză că el a rămas fără muncă, familia de români a plecat în România, iar casa este acum nelocuită.

"În Pozondon aveam două familii de români și unii din membri lor munceau la crescătoria de iepuri. Condițiile în care locuiau nu erau tocmai bune. Ei stăteau la crescătoria de iepuri și așa ne-am gândit să le oferim o locuință mai bună", a declarat primarul localității, Jesus Barquero.

El a declarat că a luat decizia reformării acestei locuințe deoarece "un primar trebuie să organizeze, să servească și să vadă cum o duc toți locuitorii satului, iar atunci această familie era din sat".

Vezi pe adevarul.es cât a costat reformarea acestei locuințe

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite