Idee pentru România? Cum recuperează statul spaniol impozitele din chiriile "la negru"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile de electricitate vor oferi Fiscului datele de consum electric din locuinţe, fiind astfel depistate apartamentele şi casele date în chirie şi nedeclarate la Fisc.

La începutul acestei luni, presa spaniolă anunţa că, pentru prima oară în istoria democratică, Fiscul şi-a stabilit ca obiectiv prinicipal pentru 2011 lupta împotriva fraudei. Printre ţintele vizate de Fisc anunţate atunci se aflau şomerii care muncesc la negru, încasând astfel salariu nedeclarat şi primind, totodată, şi bani de la Stat.

Consumul electric îi va da de gol pe proprietarii de apartamente închiriate

Următorul pas? Lupta împotriva proprietarilor de apartamente care le închiriază "la negru". Cum? Companiile electrice vor pune la dispoziţia Fiscului consumul electric al locuinţelor, pentru a se verifica, astfel, dacă acestea sunt locuite sau nu. În cazul în care proprietarii nu şi-au declarat "chiriaşii", dar Fiscul va detecta un consum electric care să ateste că locuinţa este locuită permanent, aceştia vor avea de a face cu autorităţile.

Măsura va intra în vigoare de luna viitoare, astfel încât proprietarii mai au foarte puţin timp la dispoziţie pentru a-şi declara veniturile din contractele de închiriere, pentru a intra în legalitate. În plus, dacă datele furnizate de companiile electrice arată că anul trecut proprietarii au declarat apartamentele goale, deşi erau locuite, aceştia vor trebui să achite şi impozitul aferent pe 2010, nedeclarat la timp.

Citeşte pe adevarul.es ce sumă a reuşit Spania să recupereze prin aceste măsuri împotriva fraudei fiscale în 2010

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite