Ei sunt cei 16 români ucişi acum şase ani de terorişti la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, la sediul ambasadei României la Madrid a fost dezvelită o placă în memoria românilor decedaţi în atentate
Anul trecut, la sediul ambasadei României la Madrid a fost dezvelită o placă în memoria românilor decedaţi în atentate

La 11 martie 2004, cu trei zile înainte de alegerile generale din Spania, zece bombe, amplasate în patru trenuri personale din Madrid, au fost detonate într-un interval de aproximativ două minute. Deflagraţiile au cauzat decesul a 191 de oameni. Alte 2.062 de persoane au fost rănite, dintre care 250 de victime au transportate în stare foarte gravă.

Masacrul a avut loc, deloc întâmplător, în intervalul orar 7.00- 9.00, când gările din Madrid sunt foarte aglomerate. Cei mai mulţi pasageri erau navetişti care călătoreau către Guadalajara, Alcala de Henares şi spre suburbiile din capitala Spaniei. Majoritatea pasagerilor erau muncitori şi studenţi.Printre aceştia, sute de români. În urma atentatelor, 16 compatrioţi au fost ucişi iar peste 200 răniţi.

Ei sunt românii care au murit, alături de spanioli, în atentatele din gara Atocha:

Aloiş Mărtinaş avea 27 de ani şi tocmai se pregătea de nuntă. Era programată în luna august 2004.

Olimpiu Csaba Jigovski muncea de doar cinci luni în Spania. Era din Luduş şi lucra în domeniul construcţiilor. Avea doar 26 de ani.

Livia Bogdan avea 27 de ani şi îi plăcea la nebunie viaţa din Spania. De loc din Râmnicu Sărat, ea a fost ultima din familia sa care a emigrat în Spania.

Ştefan Budai avea 37 de ani şi era din Luduş. Sosise în Spania cu 2 ani şi jumătate înainte. Din august 2003 reuşise să le aducă alături de el pe soţia sa, Daniela şi fetiţa lor, Ioana.

Alexandru Horaţiu Suciu avea doar 18 ani şi se afla în Spania de 6 luni. Îi plăceau maşinile şi spunea tuturor că vrea să se întoarcă acasă la Blaj şi să deschidă un atelier mecanic.

Vezi pe adevarul.es lista completă cu românii care şi-au pierdut viaţa la 11 martie 2004

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite