Românii din Spania muncesc mai puţin pentru impozite, decât spaniolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolii muncesc 121 de zile pe an pentru taxe, românii doar 101. Conform unui studiu al Institucion Futuro, românii ar termina de muncit pentru banii necesari taxelor la 12 aprilie, în timp ce spaniolii pe 1 mai.

Conform institului de tip think tank, Institucion Futuro, citat de La Libertad Digital, spaniolii au nevoie de 121 de zile de muncă pentru a-şi plăti toate impozitele datorate. Românii au nevoie de doar 101 zile.

Aceasta e concluzia la care au ajuns cei de la Institucion Futuro, care au decis, din acest motiv, să numească ziua de 1 mai "Ziua contribuabilului", dat fiind că ar fi ultima zi din cele 121 de muncă pentru banii destinaţi impozitelor.

Studiul Institucion Futuro analizează presiunea fiscală asupra cetăţenilor, creând un indicator care arată numărul de zile de muncă necesare unui contribuabil pentru a câştiga suficienţi bani ca să îşi achite impozitele datorate autorităţilor statului.

Spania se află în a doua jumătate a "tablei", la fel ca şi România. Românii termină de muncit pentru impozite în 12 aprilie, doar letonii încheind socotelile mai repede, pe 6 aprilie.

Vezi pe adevarul.es situaţia în restul ţărilor din UE din punct de vedere al presiunii fiscale

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite