Vasluiul şi Câmpia Turzii se înfrăţesc cu oraşul San Fernando (Madrid)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
San Fernando de Henares se va înfrăţi cu două oraşe din România
San Fernando de Henares se va înfrăţi cu două oraşe din România

Românii stabiliţi în oraşul San Fernando de Henares constituie 75% din totalul populaţiei de imigranţi din localitate şi au decis împreună cu spaniolii înfrăţirea cu cele două oraşe din România printr-un referendum.

Consiliul Municipal al oraşului San Fernando de Henares (Madrid) va anunţa mâine într-o reuniune oficială înfrăţirea cu cele două oraşe româneşti, Vaslui şi Câmpia Turzii. Potrivit datelor publicate de revista « Este de Madrid », propunerea a venit din partea comunităţii româneşti, care reprezintă 75% din populaţia imigrantă din zonă.

Autorităţile municipale ale oraşului au fost încântate de propunere şi au organizat un referendum, la care au participat locuitorii oraşului. Rezultatul votului a fost favorabil oraşului moldovenesc Vaslui, cu un procent de 54 % din totalul votanţilor şi oraşului Câmpia Turzii din Transilvania, pentru care au optat 29.7% din participanţi.

Află pe adevarul .es Ce proiecte au românii din San Francisco de Henares pentru compatrioţii lor din cele două oraşe din România.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite