Prea puţină "chimie" între spanioli şi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căsătoriile mixte din Spania în 2009 au înregistrat un procent infim (1,4%) de uniuni româno-spaniole, deşi românii sunt cei mai numeroşi străini din Spania.

Citeşte şi:
Româncele, neveste favorite ale europenilor

Imigraţia dăunează grav căsniciei

Bărbaţii spanioli preferă femeile din Brazilia, Venezuela, Cuba şi Rusia, atunci când vine vorba de căsătorii mixte în Spania. Spanioloaicele sunt mai atrase de marocani, dominicani, cubanezi şi brazilieni. Aceste colonii de imigranţi, în ciuda prezenţei reduse în Spania (nici una nu depăşeşte 3% din totalul străinilor) au intrat anul trecut în Top 10 al căsătoriilor mixte, în care un cetăţean spaniol se căsătoreşte cu unul de altă naţionalitate, informează Publico.

Află cum au "explodat" căsătoriile homosexuale

În total, în 2009 s-au înregistrat 30.266 de căsătorii mixte, conform Institutului Naţional de Statistică (INE). Cazul care atrage cel mai mult atenţia este cel al braziliencelor: reprezintă doar 2,68% din totalul femeilor imigrante din Spania (72.761 de persoane, conform INE la 1 ianuarie 2010), dar reprezintă 14% din căsătoriile internaţionale cu spanioli.

Pe de altă parte, cazul României din perspectiva mariajelor mixte ridică o serie de nelămuriri. Deşi românii reprezintă cea mai numeroasă comunitate de străini din Spania (829.715 persoane, 14,5% din total), INE reflectă un interes scăzut între români şi spanioli. Această "combinaţie" reprezintă abia 1,40% din totalul căsătoriilor mixte.

Citeşte pe adevarul.es care ar fi una din explicaţiile procentului scăzut de căsătorii mixte româno-spaniole

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite