Românii, specialişti în furtul de cupru în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galicia este, de ceva vreme, zona preferată de acţiune a hoţilor români de cupru. Acum câteva zile, Garda Civilă a reuşit să aresteze o familie de români care se ocupa cu furtul acestui metal, dar poliţiştii încă nu au reuşit să stabilească totalul furturilor realizate de aceştia.

Furtul de cablu de cupru continuă să "înflorească" în provincia Lugo. După un sezon în care în fiecare săptămână s-au înregistrat mai multe furturi, mai ales în parcurile eoliene, a existat o reducere a acestora, pentru ca acum activitatea hoţilor să revină la situaţia de dinainte, informează La Voz de Galicia. Acum câteva zile, Garda Civilă a descoperit o familie de români, tată şi fiu, care se ocupau cu furtul acestui metal care are o cotă bună pe piaţă şi al cărui preţ creşte constant.

Se pare că românii nu acţionau singuri. Erau ajutaţi de un cetăţean spaniol, identificat şi el de agenţii Gărzii Civile. Pentru a transporta materialul furat, cei trei foloseau o furgonetă, în care se aflau şi în momentul în care au fost surprinşi de poliţişti.

Citeşte pe adevarul.es ce alte obiecte metalice mai fură românii în Spania şi află şi alte cazuri de români arestaţi pentru că furau cablu de cupru.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite