Spaniolii au creat pe Facebook grupuri împotriva politicianului care "nu mai vrea români"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Utilizatorii reţelei sociale Facebook au înfiinţat deja, până luni, la ora 18.00, două grupuri care militează împotriva rasismului promovat de preşedintele Partidului Popular din Badalona, Catalunya.

Ambele grupuri, denumite "En contra de la xenofobia de Xavier Garcia Albiol" (Împotriva xenofobiei lui Xavier Garcia Albiol) şi "Xavier García Albiol, NO queremos fascistas en Badalona" (Xavier Garcia Albiol, NU vrem fascişti la Badalona) au fost create luni, în urma scandalului în care a fost implicat preşedintele filialei din Badalona al PP. Acesta a împărţit, sâmbăta trecută, fluturaşi electorali cu mesaje anti-româneşti. Cele două grupuri au fost înfiinţate de utilizatori spanioli.

Politicianul catalan de 43 de ani a refuzat să-şi ceară scuze după ce a împărţit, pe străzile oraşului catalan, pliante cu mesajul "Nu vrem români". Mai multe partide spaniole, organizaţii neguvernamentale şi asociaţii ale imigranţilor i-au cerut demisia. Xavier Garcia Albiol şi-a nuanţat însă discursul, motivând că atunci când a gândit fluturaşii electorali "anti-români" se gândea de fapt "doar la ţiganii de naţionalitate română şi nu la întregul colectiv al imigranţilor veniţi din România".

Vezi pe adevarul.es VIDEO cu politicanul spaniol explicând de ce "nu mai vrea români" la Badalona

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite