Românii, entuziasmați de reducerile la electrocasnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frigiderele, congelatoarele sau cuptoarele pot fi înlocuite cu altele noi, achiziţionate la preţ redus. Conaţionalii din Madrid şi-ar dori şi în România un proiect ca cel din capitala iberică.

 Radu Dumitru (42 de ani), rezident la Madrid, şi-a cumpărat un apartament acum patru ani. Pentru că nu a avut bani şi de electrocasnice noi, românul a decis să profite de campania de reînnoire demarată de autorităţile din Comunitatea Madrid şi să-şi cumpere o maşină de spălat nouă, la preţ redus.

Planul de Reînnoire se desfăşoară între 24 noiembrie 2009 şi 30 mai 2010. Aparatele care pot fi înlocuite prin acest plan sunt: frigiderele, maşinile de spălat rufe, congelatoarele, maşinile de spălat vase, cuptoarele şi plitele cu inducţie.

Ar cumpăra, dacă nu ar locui cu chirie

Sandu Giboi (44 de ani), originar din satul Brânceni, judeţul Teleorman, este un alt român care apreciază aplicarea Planului de Reînnoire. Deşi locuieşte cu chirie într-o casă din localitatea Villanueva del Pardillo, el este interesat de programul de achiziţionare a electrocasnicelor la preţ redus.

„Dacă s-ar strica vreun aparat, l-aş cumpăra cu aşa ofertă. Când mă voi întoarce în România, îl voi încărca într-o maşină şi-l voi duce acasă", a afirmat românul.

Şi Valentina Drăgoi (36 de ani), originară din Bucureşti, laudă iniţiativa din Madrid. „Cei mai interesaţi de acest program sunt tinerii. Când m-am căsătorit, stăteam într-o garsonieră. Nu aveam aragaz, iar patru luni am făcut mâncare la reşou. Apoi a murit bunica soţului meu şi i-am luat aragazul. Ne-ar fi prins bine atunci o aşa ofertă", mărturiseşte românca.

În prezent, femeia şi soţul ei locuiesc cu chirie într-un apartament utilat cu „absolut tot ce este necesar într-o casă" şi ar cumpăra electrocasnice noi „dacă locuinţa ar fi proprietate personală".

Află AICI care sunt reducerile în Spania

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite