Garcia Albiol: "Românii au venit în Spania exclusiv pentru a deveni delincvenți"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul legat de mesajele rasiste la adresa comunităţii româneşti din Spania, folosite de candidatul Partidului Popular Catalan la primăria localităţii Badalona, încinge spiritele pe scena politică spaniolă.

Liderul PP din Badalona, Xavier Garcia Albiol, departe de a-şi cere scuze pentru materialele electorale cu mesajul "Nu vrem români", insistă: "Majoritatea românilor sunt oameni cinstiți. Dar țiganii români au venit în Spania doar ca să fure. Poate că mai e câte unul care trăiește din vânzare de fier vechi, dar majoritatea infracțiunilor din Salut și Llefia (n.r. cartiere din Badalona) sunt comise de țigani", explică Albiol, citat de cope.es.

Liderul PP din Badalona, Garcia Albiol, nu-și cere scuze pentru jignirile aduse românilor, dar își nuanțează declarațiile. Partidul Socialist îi cere însă, în mod public, să renunţe la cursa electorală.

Fluturașii împărțiți sâmbătă pe străzile din Badalona nu reprezintă primul atac al liderului PP din Badalona la adresa românilor.

În data de 16 aprilie, invitat la o emisiune tv la Canat Catala, Garcia Albiol a declarat: "Românii au venit în Spania exclusiv pentru a deveni delincvenți". Ulterior, în aceeași emisiune, Albiol își mai "nuanţase" discursul, menționând că atunci când a spus "români" se referea doar la țiganii români.

Citeşte pe adevarul.es ultimele reacţii din scandalul cu tentă rasistă de la Badalona

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite