"Sclavii" români din grajdul cu purici: “E alegerea noastră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După arestarea unei bande de români, bănuită că ar exploata mai mulţi compatrioţi, pe care îi obliga să locuiască într-un grajd insalubru, "victimele" neagă că ar fi forţate să locuiască acolo: "E alegerea noastră".

Doar Fică Ilie vorbeşte spaniola dintre cei 12 muncitori sezonieri români care trăiesc în fostul grajd situat la doi kilometri de ieşirea de pe autostrada spre Salamanca, în localitatea Villamarciel (Valladolid).

Citeşte şi:
Sclavi în Spania: Români hrăniţi cu oase pentru câini

Tânărul este purtătorul de cuvânt al grupului şi, fără să-şi piardă surâsul şi amabilitatea în niciun moment, clarifică faptele: Toţi trăiesc aici din proprie voinţă. Neagă, astfel, că o bandă de compatrioţi îi ţine în sclavie şi îi obligă să le dea banii câştigaţi din muncă, scrie Nortecastilla.

Citeşte pe adevarul.es ce spune proprietarul grajdului părăsit despre versiunea "victimelor"

Cel puţin asta susţine Ilie. Problema este că Poliţia Naţională a arestat cinci presupuşi traficanţi şi exploatatori de persoane în această săptămână, în Geria, şi acum îl caută pe liderul bandei.

Dar Fică neagă totul şi colegii lui dau din cap afirmativ, pe măsură ce Ilie explică faptele. Tânărul nu ascunde nimic. Le arată jurnaliştilor interiorul "locuinţei", pentru a arăta că "nu trăim chiar aşa de rău", chiar dacă nu duc o viaţă de lux.

Află spun românii care locuiesc în grajd despre cel care a făcut reclamaţia la poliţie, declanşând tot acest caz

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite