Românii dau ţepe pe internet, închiriind apartamente fictive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una din ultimele înşelătorii la modă în Spania este închirierea de apartamente inexistente pe internet, românii şi nigerienii, în special, fiind campioni în materie. Modus operandi? "Trimiteţi banii, vă trimitem cheia!"

Cum să nu ai încredere într-un misionar creştin care luptă cu SIDA în Africa, atunci când îţi oferă spre închiriere apartamentul său din centrul Madridului, cu mobilă elegantă şi hidromasaj, la un preţ de nimic şi cu singurul angajament de a-i îngriji apartamentul ca şi cum ar fi al tău? Înşelătoriile se bazează pe naivitatea şi avariţia victimelor. Cine îndeplineşte aceste defecte şi caută o locuinţă în capitala Spaniei îndeplineşte profilul perfect pentru a fi înşelat de escrocii care închiriază, din străinătate, apartamente atât de false pe cât sunt de ideale, pe paginile web cu anunţuri de închirieri apartamente, scrie El Pais.

Sezonul de vânătoare al neglijenţilor este acum în cel mai bun moment. Studenţi şi muncitori care se mută în capitală sau îşi schimbă locuinţa intră pe internet în căutarea unui apartament decent şi ieftin. Aici îi aşteaptă oferte curioase, scrise în engleză, care deschid poarta unei mari iluzii - găsirea apartamentului ideal, frumos şi ieftin.

"Susţin că locuiesc în străinătate, în Marea Britanie"

"Sunt grupuri de oameni care spun că trăiesc în străinătate, cel mai adesea în Marea Britanie, şi cer să le fie trimişi acolo banii în schimbul cheii apartamentului, care urmează să fie trimisă cu un curier rapid. Când primesc banii, li se pierde urma". Un membru al Brigăzii de Investigaţii Tehnologice a Corpului Naţional de Poliţie descrie trucul, care, conform explicaţiilor sale, este investigat de trei ani.

Kelvin Jacob Ortiz este curiosul nume cu care se prezintă unul din aceşti hoţi digitali, cu care a luat legătura El Pais. Pe un cunoscut site de închirieri anunţa, în engleză, că "un fabulos apartament cu un dormitor le dă bun venit în Madrid", pe Santa Engracia, o stradă centrală din cartierul Chamberi, la 300 de euro pe lună (preţul unei camere într-un apartament împărţit modest). În anunţ precizează că apartamentul are covoare luxoase, dale strălucitoare şi un spa. Nu intră în detalii de bază, precum suprafaţa apartamentului. Şi niciodată nu dă adresa completă a apartamentului (număr, etaj, etc.).

Citeşte pe adevarul.es cum se derulează „ţeapa" românilor pe internet şi de ce este dificil să fie arestaţi escrocii?

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite