Spaniolii vor să construiască în România cu români repatriaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La întâlnirea de ieri, dintre delegaţia Comunităţii Valenciene la Bucureşti şi preşedintele României, Traian Băsescu, ambele părţi s-au arătat interesate de o colaborare în domeniul construcţiilor publice.

Vicepreşedintele Guvernului Comunităţii Valenciene, Vicente Rambla, şi viceprimarul din Castellon de la Plana, Javier Moliner, au condus o delegaţie a oamenilor de afaceri din Comunitatea Valenciană la Bucureşti, unde, în a doua zi a vizitei, ieri, au avut o întâlnire cu preşedintele României, Traian Băsescu.

Citeşte pe adevarul.es de ce crede viceprimarul Castellonului că nu doar românii vor fi interesaţi de a munci în România

"Băsescu şi-a luat angajamentul că va facilita participarea companiilor valenciene la executarea de infrastructuri în valoare de 50 de miliarde de euro", scrie El Periodico Mediterraneo. La rândul său, vicepreşedintele Guvernului valencian, Vicente Rambla, a promis că firmele spaniole care vor primi lucrări publice în România vor angaja imigranţi români din Spania, din provincia Castellon, mai exact, şi care, acum, sunt şomeri în statul iberic.

Află de ce contractele cu statul român ar fi de două ori avantajoase

"Dacă se vor construi autostrăzi, şosele şi alte lucrări de infrastructură, experienţa românilor din Spania va fi indispensabilă", a spus Rambla, care vede în asta o dublă oportunitate: "Aceste lucrări vor facilita întoarcerea în ţara de origine a românilor care au rămas fără locuri de muncă în Spania, dar care sunt calificaţi în construcţii, în special a celor din provincia Castellon".

Vezi ce părere are Traian Băsescu despre constructorii spanioli

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite