Val de furturi ale românilor în Galicia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi români au fost arestaţi în ultima săptămână, pentru multiple furturi din magazine de haine de firmă şi alţi trei au fost reţinuţi pentru 15 spargeri de locuinţe.

Miercurea trecută, la cinci dimineaţa, patronul unei brutării de pe strada Ramon y Cajal, din centrul localităţii Vilagarcia de Arousa (Galicia), a văzut o furgonetă parcată la uşa magazinului său. Se temea că aceştia i-ar fi atins cu dubiţa firma de deasupra intrării în local şi a ieşit afară să verifice. Cum teama i-a fost nejustificată, brutarul nu le-a mai acordat atenţie celor doi, pe care el i-a identificat ca fiind de origine orientală, şi s-a întors la cuptor, fără să bănuiască măcar că aceştia tocmai jefuiau magazinul de alături, scrie La Voz de Galicia.

Câteva ore mai târziu, când patronul magazinului de îmbrăcăminte Tito, de lângă brutărie, a venit să deschidă prăvălia, a observat rafturile şi umeraşele goale complet. Toată marfa din magazin fusese furată. În luna mai a acestui an, acelaşi magazin fusese jefuit din nou, în acelaşi mod. Hoţii parcaseră furgoneta în faţa intrării, au forţat uşa şi cât ai clipi au încărcat toate hainele dinăuntru în maşină, făcându-se apoi nevăzuţi. Atunci, hoţii fuseseră prinşi în Leon, când mergeau cu marfa furată la Madrid.

Toţi comercianţii din oraş au fost alarmaţi, printre ei circulând zvonul că, din nou, o bandă de hoţi din Estul Europei "vânează" magazinele de haine de firmă, pe care apoi le vând la jumătate de preţ.

Maşina cu care "operau" era şi ea furată

Nu au avut mult de aşteptat pentru a li se confirma teoria. Ieri, tot la cinci dimineaţa, o femeie care împărţea ziarele pe strada General Pardinas (tot în centrul oraşului), a văzut aceeaşi furgonetă şi pe cele două persoane încărcând în dubiţă marfă: îmbrăcăminte provenită de la magazinul "Para El", altă reprezentanţă a brandurilor de îmbrăcăminte de firmă. Femeia nu a avut dubii asupra a ceea ce făceau cei doi, anunţând repede Poliţia. Când au ajuns, însă, agenţii, era prea târziu, hoţii dispăruseră.

Poliţiştii au observat, însă, uşa magazinului forţată. "A îndoit-o ca pe o cutie de bere", a spus patronul celui de-al doilea magazin jefuit în decurs de o săptămână. Hoţii intraseră de data aceasta şi în depozitul de marfă, furând sute de ceasuri, ciorapi, pantaloni scurţi, tricouri, cămăşi.... "Între 15.000 şi 20.000 de euro valora marfa furată. Tot sezonul e pierdut", a declarat proprietarul.

Poliţiştii, pe baza mărturiilor celor doi martori, au reuşit să localizeze proprietarul furgonetei, care a declarat că aceasta îi fusese furată. Mergând pe urma maşinii, agenţii i-au găsit pe cetăţenii români D.M., de 31 de ani şi V.C., de 25 de ani, autori ai furtului maşinii şi principalii suspecţi şi în jafurile de la magazinele de haine.

Citeşte pe adevarul.es care au fost celelalte infracţiuni comise de români în ultimele săptămâni în Galicia şi ce pagube au făcut aceştia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite