Spania: Românii dorm în cocioabe în așteptarea începerii sezonului de cireșe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 500 de muncitori sezonieri și-au stabilit taberele în trei localități din Caceres și așteaptă obținerea unui loc de muncă. Marea majoritate au venit din Huelva, de la cules de căpșuni, și și-au adus cu ei și copiii.

Aproximativ 500 de muncitori sezonieri, în marea lor majoritate de naționalitate română, dorm în această perioadă în corturi sau cocioabe din diverse localități din Caceres (Extremadura) în așteptarea începerii sezonului de cules cireșe, anunță "ABC".

Chiar dacă nu au un loc de muncă asigurat, aceștia și-au stabilit taberele în localitățile Navaconcejo, Jerte și Cabezuela del Valle. Marea majoritate a muncitorilor sezonieri provin din provincia Huelva, acolo unde au participat la culesul căpșunilor. Unii dintre ei au venit aici cu toată familia, astfel încât printre locuitorii taberelor se pot vedea și mulți copii.

Raquel Lopez, secretarul general al Federației Agroalimentare (FTA) din cadrul Uniunii Generale a Muncitorilor din Extremadura, susține că situația acestor muncitori "este foarte delicată". El a cerut autorităților să ia măsurile necesare pentru soluționarea acestor probleme, mai ales că printre locuitorii taberelor se află și mulți copii care "dorm doar cu un plastic deasupra capului, într-un fel de cocioabă".

Conform secretarului de stat pentru Migrație al FTA-UGT, Jesus Acasuso, "acești muncitor nu-și vor putea găsi ușor de lucru.

Vezi pe adevarul.es de ce.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite