Doi români din Barcelona au profitat de grevă pentru a sparge magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 dintre cei 43 de arestaţi în urma grevei generale de ieri, din Barcelona, erau străini, iar doi dintre aceştia români cu antecedente penale.

40% dintre "greviştii" arestaţi ieri în Barcelona, pentru altercaţiile violente cu forţele de ordine aveau antecedente penale, iar numărul acestora creşte la 50% dacă se ţine cont de cei reţinuţi în restul Catalunyei, scrie El Periodico. Dintre cei 43 de arestaţi, 15 erau români, între care şi doi români.

Citeşte şi:
Greva generală din Spania, un eşec "de succes"

FOTO/VIDEO Greva generală din Spania, în imagini

Secretarul Siguranţei Publice din Barcelona, Joan Delort, a explicat că prima arestare din Barcelona a fost efectuată pe strada vilamari, când un individ, cu antecedente penale pentru furt, a încercat să spargă o reprezentanţă a unui producător de motociclete.

Citeşte pe adevarul.es ce naţionalitate aveau ceilalţi arestaţi

"Au fost mulţi care au profitat de grevă pentru propriul beneficiu. Între aceştia foarte mulţi hoţi şi foarte mulţi tineri 'antisistem'. De exemplu, în toiul grevei, câţiva tineri cu feţele acoperite au spart magazinul Levi's, unde au fost arestate patru persoane: doi spanioli şi doi români, toţi cu antecedente penale pentru furt", a explicat Delort.

În toată Catalunya au avut loc 60 de arestări, din care şase femei şi restul bărbaţi. 43 dintre acestea au fost în Barcelona, iar 17 în alte localităţi din regiune. Trei dintre cei 60 de reţinuţi erau minori. Dintre aceştia, 34 erau cunoscuţi de poliţişti, având antecedente penale. Investigaţia nu este încheiată, urmând a mai avea loc arestări, a spus secretarul Siguranţei Publice.

Află câte persoane au fost rănite în ciocnirile din centrul Barcelonei, la greva de ieri

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite