Spaniolii despre România: “Liderul panoramei artistice internaţionale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din cele mai importante site-uri de ştiri din Spania, La Informacion, elogiază astăzi, într-un amplu material, impactul culturii româneşti în străinătate, de la pictură şi muzică până la cinematografie sau design.

Spaniolii au ocazia de a afla şi alte lucruri despre români, dincolo de ştirile zilnice despre taberele de ţigani, hoţii de cupru sau şuţii din buzunare.

Citeşte ce scriu spaniolii de la La Informacion despre muzica din România

Sub titlul "România, sau cum să devii, dintr-o ţară necunoscută, liderul panoramei artistice internaţionale", site-ul spaniol La Informacion face o detaliată trecere în revistă a valului de artişti români care cucereşte Europa şi lumea întreagă, nefăcând economie de laude la adresa artiştilor români din diverse domenii de activitate.

La două zile de la momentul în care Google omagia 135 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi printr-un logo (doodle) special, dedicat uriaşului sculptor român, cultura românească este din nou în atenţia străinilor. De data aceasta, însă, cultura contemporană.

Află ce regizori străini au început deja să producă filme în stilul "românesc"

"Adrian Ghenie, un maestru al picturii întunecate, suprarealiste, are un studio în estul Londrei, plin de lumina care intră prin nişte ferestruici şi de tuburi strălucitoare de vopsea împrăştiate. De fapt, artistul din Transilvania se arată destul de fericit. Şi de ce nu? Copil alintat al panoramei artistice internaţionale, Ghenie are în aceste momente o expoziţie individuală în Gent (Belgia) şi multe altele în proiect", scrie La Informacion în debutul reportajului despre artiştii români.

Citeşte pe adevarul.es care sunt ceilalţi români elogiaţi de jurnaliştii spanioli

"Există talent peste tot, dar trebuie şi să cunoşti persoanele potrivite care să-ţi spune lucrurile potrivite şi să-ţi dea ajutorul potrivit", afirmă Ghenie. "Abia atunci planetele se aliniază".

Află ce oraş din România a devenit un "brand cultural" în sine în ochii Europei Occidentale

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite