Spania: Înghesuială mare la secțiile de votare din Peninsulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Madrid, Barcelona și Castellon, centrele de votare sunt luate cu asalt de oamenii care nu vor să mai stea indiferenți, ci doresc o schimbare în bine. Sute de compatrioți stau la cozile formate la secțiile de votare deschise în zonele în care locuiesc mulți români.

La Madrid, primul alegător a votat la ora 7.05. Cozile de la fiecare dintre cele două secții de la Ambasada României sunt formate din câte 20-30 de persoane. Oamenii sunt optimiști și spun că, anul acesta, au decis să vină să voteze și să contribuie la alegerea președintelui.

Consulatul general al României de la Barcelona a fost luat cu asalt de zeci de oameni care nutresc speranța că lucrurile trebuie să se îndrepte în țară. La ora 12.00, în jur de 80-100 de persoane formaseră o coadă imensă care înconjura clădirea consulatului, așteptând să intre în sala de votare. Primul alegător a votat în jurul orei 8.00.

La Castellon, deși au fost amplasate două secții de votare, coada se întindea, la ora 12.00, pe zeci de metri. Peste 150 de persoane își așteptau rândul în liniște. Comercianții din zonă, atrași de mulțimea din parcul Ribalta, au început să își promoveze afacerile, oferind produse copiilor, gratuit. Primul alegător a fost prezent la clădirea Pergola din Parcul Ribalta la ora 7.05.

Află care este cauza pentru care au venit atât de mulți români la secțiile de votare din Spania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite