Patru euro și două pâini, ajutor pentru românii fără slujbe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un grup de imigranți așteaptă deschiderea biroului de unde își vor primi bonul de mâncare
Un grup de imigranți așteaptă deschiderea biroului de unde își vor primi bonul de mâncare

În Albaladejo, Ciudad Real, vremea rea din ultima perioadă a distrus peste jumătate din recolta de măsline, iar sute de imigranți au rămas muritori de foame.

Citeşte şi:
Așa se poate trăi în Spania, pe banii statului
Ajutoare în bani pentru zeci de mii de români

Cum se descurcă o familie de şomeri români?

În afara masivelor pierderi economice, situația s-a transformat într-o adevărată dramă pentru multe familii de imigranți români, bulgari și marocani care supraviețuiau de la o zi la alta, în așteptarea începerii campaniei de culegere a măslinelor.

Fără bani și fără posibilitatea de a se angaja, mulți dintre ei au început să cerșească pe străzile orașului. Alții au bătut la ușile vecinilor din clădirea în care stăteau cu chirie sau s-au adresat primăriei pentru a cere ajutor.
"O pâine, o butelie pentru a se încălzi, un pic de carne sau medicamente pentru copiii care au febră" sunt cele mai dese cereri ale imigranților care vin la primărie.

Pentru a veni cât de cât în sprijinul acestora, autoritățile au decis decis să acorde fiecărei familii, zilnic, două pâini și câte un bon de patru euro pe care pot fi cumpărate alimente. Într-o singură zi, s-au prezentat 150 de persoane pentru a intra în posesia bonului de mâncare și a celor două pâini.

Află ce părere au românii din Albaladejo despre acest ajutor

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite