50 de români abandonaţi pe autostradă şi doi şoferi arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 24 de ore, călătorii unui autocar au fost lăsati de izbelişte într-o benzinărie de pe autostrada AP-7 din Spania. Şoferii autocarului care a plecat din România cu

Mai mult de 24 de ore, călătorii unui autocar au fost lăsati de izbelişte într-o benzinărie de pe autostrada AP-7 din Spania. Şoferii autocarului care a plecat din România cu destinaţia finală Madrid au fost reţinuţi de poliţia spaniolă.

La un control de rutină, cei doi şoferi, Dorel Ilie H. (25 de ani) şi Gavril C. (39 de ani), au fost surprinşi conducând din România până în Spania peste 32 de ore cu o singură pauză, de o oră şi jumătate. Mai mult, ei au falsificat discurile tahografice pe o zi anterioară, cu nume fictive.

"Se vedea acelaşi scris iar călătorii din autocar au fost martori că nu au fost alţi şoferi", au explicat poliţiştii. Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Catalunya a mai precizat că permisul de transport internaţional intra în vigoare abia joi, însă autocarul firmei Spermazana a început călătoria de miercuri. Şoferii au fost duşi la secţia de poliţie.

După ce au parcurs cu autocarul peste 30 de ore, călătorii au fost abandonaţi într-o benzinărie alte 24 de ore, fără să ştie ce se întâmplă sau când va veni un nou autocar pentru a-i duce la destinaţia finală.

Zona l´Hospitalet de l´Infant se află la 60 de kilometri sud de Tarragona, pe coasta Mediterranei, iar autocarul urma să oprească în Castellon, la 145 de kilometri distanţă.

Printre pasageri se aflau copii care se întorceau din vacanţa petrecută în România.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite