”Am ţinut Postul Crăciunului cu fructe de mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sepia la grătar sau la tigaie se prepară în mai puţin de 10 minute Foto: Carmen Kulcsar
Sepia la grătar sau la tigaie se prepară în mai puţin de 10 minute Foto: Carmen Kulcsar

De trei ani, Mariana Baciu a devenit adepta unei diete alimentare mediteraneene. În timpul posturilor ortodoxe, femeia se hrăneşte în special cu salate și cu fructe de mare: sepie, caracatiţă, scoici şi calamar.

Mariana Baciu (42 de ani), din Iaşi, a venit la Zaragoza în urmă cu trei ani, într-o o scurtă vacanţă de Sărbători. „Am venit în Spania cu două genţi care cântăreau peste 30 de kilograme. Aveam zacuscă, brânză de burduf, cârnaţi de casă şi carne afumată, produse cărora cei de departe le duceau dorul.

În schimb, eu am dat cu plăcere mâncarea românească grea pe fructele de mare, salata şi măslinele spaniole, cu care prietenii mei m-au omenit chiar din prima seară", povesteşte Mariana.

„Se pregătesc mult mai uşor decât produsele noastre tradiţionale, sunt mai uşor de digerat, iar de la o porţie proaspătă de caracatiţă sau de scoici nu cred că a făcut cineva indigestie", spune moldoveanca.

Ea este încântată că savoarea stridiilor a ajutat-o pe tot parcursul posturilor religioase, pe care în România reuşea să le ţină doar la început şi la sfârşit.

„Am renunţat la carnea de porc, dar mai ales am ţinut post cu fructe de mare şi salată verde asortată cu măsline, un meniu care se pregăteşte foarte rapid şi uşor. De trei ani reuşesc să ţin integral postul de Crăciun şi de Paşti, iar în restul anului mănânc cel puţin o dată pe săptămână fructe de mare", spune Mariana.

Află cât costă fructele de mare și cum le prepară românca

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite