VIDEO Locuitorii unui oraş spaniol nu văd cu ochi buni candidatura partidului românilor la alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Iberic al Românilor, PIRUM, va candida la alegerile locale din 22 mai într-un sat madrilen, Villamanrique de Tajo, deşi spaniolii din localitate nu sunt de acord cu această candidatură.

Pentru prima oară în istorie, locuitorii din satul madrilen Villamanrique de Tajo vor putea vota la alegerile locale din 22 mai Partidul Iberic al Românilor (PIRUM), un partid politic compus integral din români şi care s-a născut cu obiectivul de a crea "un viitor mai bun" pentru compatrioţii lor, scrie adevarul.es.

Partidul politic s-a înregistrat în localitatea madrilenă acum mai puţin de o lună, când preşedintele PIRUM, Florin Bujor, care cunoştea procentul ridicat de români rezidenţi în satul de 700 de locuitori, l-a vizitat pe George Fecior, un român rezident de 10 ani în această localitate situată în sudul Comunităţii Madrid, cu obiectivul de a formaliza partidul şi a se prezenta la alegerile din 22 mai.

Românii nu îşi fac speranţe prea mari

PIRUM Villamanrique de Tajo ştie că este dificil să obţină suficiente voturi pentru a obţine primăria localităţii, dar chiar şi aşa, Fecior consideră că pentru următoarele alegeri locale, din 2015, "mulţi români" se vor afilia partidului şi s-a arătat încrezător că va obţine măcar un post de consilier în Primăria locală.

Intrarea partidului de români în cursa electorală nu a fost foarte bine primită de o parte a locuitorilor din Villamanrique de Tajo, care cred că dacă aceştia vor obţine un reprezentant la Primărie îşi vor urmări apoi doar propriul interes.

Vezi VIDEO cu părerile localnicilor şi cu declaraţiile românilor din PIRUM privind participarea la alegerile locale

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite