Ucigaşul româncei din Mallorca a premeditat crima, cred judecătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asasinul Anei Niculai, Alejandro de Abarca, a cumpărat benzina cu care avea să incendieze maşina, cu femeia în portbagaj, cu 12 ore înainte, ceea ce, conform judecătoarei, arată o atentă planificare din partea criminalului.

Judecătoarea de gardă a Tribunalului din Inca, unde se judecă, în continuare, cazul uciderii Anei Niculai, a concluzionat că Alejandro de Abarca Barnet, asasinul tinerei românce de 25 de ani, a cumpărat benzina cu care a incendiat maşina victimei cu aproape 12 ore înainte de producerea faptelor. Ceea ce, conform judecătoarei, relevă că "Piticul" ar fi putut premedita crima, scrie Diario de Mallorca. Conform martorilor din benzinărie, de Abarca a achiziţionat benzina la zece şi jumătate dimineaţa, în timp ce incendierea maşinii Audi A4, a prietenului victimei, a avut loc la nouă seara. Iniţial, acuzatul declarase că incendiase maşina pentru că se panicase, sub efectul drogurilor, nefiind, spunea el, nimic premeditat.

E posibil ca Ana Niculai să fi ars de vie, spun medicii legişti

În plus, deşi iniţial anchetatorii susţineau că victima era deja moartă în momentul incendierii maşinii, contraexpertiza autopsiei indică faptul că Ana Niculai putea fi încă vie când de Abarca a incendiat maşina. Medicii legişti au găsit urme de funingine pe traheea femeii, de la inhalarea fumului incendiului, ceea ce înseamnă că, în ciuda injecţiilor cu heroină, românca putea să fie încă în viaţă în acel moment. Dacă moartea femeii s-a produs prin asfixiere cauzată de inhalarea fumului, decesul nu a fost instantaneu, ceea ce înseamnă că românca a suferit mult până şi-a dat sufletul.

În ceea ce priveşte infracţiunea de lipsire de libertate imputată de procurorul şef al Balearelor, Bartomeu Barcelo, şi avocaţii acuzării, Antoni Monserrat şi Enric Patino, mandatul de arestare susţine că există importante indicii asupra răpirii tinerei. Ana Niculai a ajuns la garajul din strada Jeroni Pou, din Palma, la primele ore ale dimineţii de 19 iulie în autoturismul iubitului său, un Audi A4. Camera de supraveghere a unei bănci a înregistrat trecerea maşinii. Victima nu a mai ajuns niciodată la locul de muncă, pe strada Socors, iar un martor, un obişnuit al parcării respective, a auzit zgomote ciudate la acea oră, care indicau că ceva neobişnuit se întâmplă în garaj.

De Abarca se contrazice în declaraţii

Arestatul, care miercuri seara a fost încarcerat în închisoarea din Palma din ordin judecătoresc pentru asasinat, răpire, lipsire de libertate, evadare, furt şi delict contra siguranţei traficului rutier, a declarat Gărzii Civile că a lovit-o pe româncă în cat, a legat-o de mâini şi i-a pus un căluş în gură înainte de a o urca în maşină. În faţa judecătorului, însă, de Abarca şi-a schimbat declaraţia, susţinând că doar a intimidat-o pe tânără pentru a urca în maşină.

Citeşte pe adevarul.es ce alte acuzaţii i se mai aduc lui Alejandro de Abarca şi care este povestea completă a odioasei crime.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite