Spania: Nicoleta Ionela Turcu, o elevă exemplară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Ionela Turcu, eleva exemplară
Nicoleta Ionela Turcu, eleva exemplară

Tânăra româncă, elevă la Gimnaziul Rey Pelayo din Cangas de Onís (Asturia), a obţinut premiul pentru rezultate bune la învăţătură, deşi are un handicap de 65%.

Nicoleta a sosit în Spania, la Cangas de Onís (Asturia) în septembrie 2008, unde locuieşte cu părinţii şi cu fratele său. Nu ştia să vorbească limba spaniolă şi prezenta anumite probleme de sănătate, având un handicap evaluat la 65 % din capacitate.

La început, puţină lume a crezut că Nicoleta se va putea integra în totalitate în noul mediu şcolar şi că va face faţă evaluărilor, pentru a putea promova în anul următor. Însă românca a reuşit, şi încă cu rezultate dintre cele mai bune!

Premiu din partea Consiliul de Educaţie din Asturia

Pentru efortul său, Nicoleta va fi premiată de Consiliul de Educaţie din Asturia, împreună cu alţi trei elevi din aceeaşi comunitate. Nicoleta a fost propusă de către reprezentanţii centrului educativ în care studiază, care au apreciat efortul şi ambiţia fetei, pe toată durata anului şcolar trecut. Ei au scos în evidenţă mai ales numărul orelor de studiu, pe care Nicoleta le-a dedicat pentru a recupera decalajul dintre ea şi colegii săi spanioli şi progresul înregistrat de fată pe durata ultimului an.

În faţa reporterilor, Nicoleta nu şi-a putut ascunde emoţiile şi a rememorat experienţele sale la sosirea în Spania, când totul era nou pentru ea: limba, clima, prietenii etc. Fata a găsit mereu cuvinte de laudă şi mulţumiri pentru familia sa, pentru profesorii centrului la care studiază şi, în special pentru Florin Tugui, un compatriot de aceeaşi vârstă ca şi ea, care a ajutat-o foarte mult în efortul său de a învăţa limba spaniolă.

Problemele de sănătate, lăsate pe locul doi

Cu toate acestea, Nicoleta a dorit să fie mai independentă şi a depus mult efort în învăţarea limbii spaniole. Ea a recunoscut că are probleme de sănătate, în special dureri de cap, din cauza altor complicaţii, mai grave, însă, de obicei, bea un ceai, se linişteşte puţin şi o ia de la capăt.

Nicoleta Ionela nu abandonează, fiindcă, aşa cum singură a mărturisit, nu doreşte ca boala ei să fie un impediment şi să o ţină departe de studii. „Nu ştiu încotro mă va purta învăţătura, însă mi-ar plăcea să studiez Filologia hispanică, după absolvirea examenului de bacalaureat".

Reprezentanţii centrului educativ în care studiază Nicoleta şi care o vor însoţi mâine la decernarea premiilor, ştiu deja că tânăra româncă va obţine tot ceea ce îşi propune. Colegii săi de şcoală nu ştiau ieri cine este candidata, întrucât Nicoleta este o fată timidă, căreia nu îi place să iasă în faţă şi, deci, nu s-a lăudat nimănui cu premiul său, binemeritat.

Aflaţi în ce constă premiul pe care îl va primi Nicoleta

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite