O româncă şi-a pierdut copilul din cauza sărăciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela B. (26 de ani) şi fetiţa sa, Elena, în vârstă de numai patru luni, au fost aruncate în stradă de către soţul româncei, pe care aceasta l-a denunţat pentru maltratare. Timp de

Mihaela B. (26 de ani) şi fetiţa sa, Elena, în vârstă de numai patru luni, au fost aruncate în stradă de către soţul româncei, pe care aceasta l-a denunţat pentru maltratare. Timp de cinci săptămâni au locuit pe străzile oraşului Valencia, fără bani şi fără mâncare.

Mama intenţiona să ceară ajutorul unor prieteni din localitatea Amposta, provincia Tarragona, dar când femeia a mers să-i caute a constatat că aceştia se mutaseră din localitate. Pe drumul de întoarcere spre Valencia s-a oprit în oraşul Tortosa, pentru a schimba trenul şi pentru a cerşi câteva monede.

În gară l-a cunoscut pe Johny Cedillo, un imigrant ecuadorian. "Era foarte slabă, târa după ea o geantă cu hăinuţe, era udă până la oase şi-şi ţinea în braţe copilul. Mi-a spus că de patru zile nu mai avea niciun ban de mâncare şi că era disperată", i-a povestit bărbatul reporterului Adevărul.

Exasperarea din ochii femeii şi chipul neajutorat al copilului l-a determinat pe Cedillo să se oprească şi să-i ofere o mână de ajutor. I-a cumpărat mâncare şi un bilet de tren pentru Valencia.

Înainte de a se urca în tren, Mihaela i-a propus bărbatului să ţină copilul la el acasă un timp, dar acesta a refuzat, lăsându-i însă numărul de telefon. "I-am spus că poate să mă sune oricând are nevoie", îşi aminteşte Johny.

"Vrem să o adoptăm pe Elenita!"

Peste trei zile, Johny a primit un telefon de la Mihaela prin care aceasta îl implora să o ajute pentru că n-a găsit de lucru şi este nevoită să doarmă în continuare în stradă. Johny i-a promis că îi oferă fetiţei mâncare şi o locuinţă, iar trei ore mai târziu se întâlneau din nou în gara din Tortosa.

Românca aducea cu ea actele de naştere ale Elenei pe care i le-a înmânat bărbatului odată cu fetiţa. Cedillo a luat acasă copilul şi l-a prezentat familiei sale. "Maria Dolores, soţia mea, a fost foarte încântată când a văzut-o pe Elenita, iar cei doi copii ai mei sunt înnebuniţi după lor. Am mers şi i-am cumpărat un biberon şi câteva hăinuţe", mărturiseşte Johny.

Visul familiei Cedillo s-a risipit a doua zi. Johny a mers la un medic pediatru pentru a-i face un control medical complet fetiţei, dar, cum actele nu demonstrau că este copilul lui, pediatrul l-a convins pe ecuadorian să meargă la poliţie şi să declare cele întâmplate.

"Le-am explicat cum a ajuns fetiţa la noi şi că vrem să o adoptăm, dar mi-au răspuns că acest lucru este imposibil, deoarece nu sunt spaniol", povesteşte bărbatul dezamăgit.

Arestată şi eliberată

După prima noapte petrecută fără copilul ei, Mihaela s-a întors în Tortosa, pentru a se asigura că fetiţa este bine. "Când am luat-o din gară şi i-am povestit că Elena fusese luată în grijă de serviciile sociale a început să plângă." Românca a fost arestată pentru abandonarea copilului, iar după o noapte petrecută în închisoare, a fost lăsată în libertate.

"Am dus-o la gară, i-am cumpărat un bilet spre Valencia şi am stat puţin de vorbă. Atunci mi-a spus că stă pe străzi de săptămâni întregi şi că preferă să-şi lase copilul cu un necunoscut decât să se întoarcă acasă, pentru că îi este frică de soţul ei."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite