O româncă şi-a înscenat răpirea - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astãzi, Senatul Statelor Unite ale Americii va supune la vot planul anticrizã de 700 de miliarde de dolari, propus de guvernul condus de Bush, titreazã ziarul naţional „El Pais” pe prima


Astãzi, Senatul Statelor Unite ale Americii va supune la vot planul anticrizã de 700 de miliarde de dolari, propus de guvernul condus de Bush, titreazã ziarul naţional „El Pais” pe prima paginã. Cei doi candidaţi la Casa Albã, democratul Barack Obama şi republicanul John McCain au anunţat cã se vor deplasa la Washington pentru a participa la vot.

O femeie de naţionalitate românã şi-a înscenat răpirea şi a cerut 3.000 de euro, ca rãscumpãrare, prietenului sãu spaniol, anunţã jurnalul valencian „Levante”, în pagina sa de societate. Românca (20 de ani), care locuia cu un spaniol în vârstã de 60 de ani, a înscenat totul pentru a obţine o sumã de bani de la bãrbat. Acesta a plãtit 3.000 de euro, crezând cã-i plãteşte celui care a rãpit-o, dar, când a vãzut cã-i mai cere bani, s-a dus la poliţie şi a denunţat rãpirea tinerei. Aceasta a fost arestatã la câteva zile în oraşul Oliva, când se afla cu un prieten la un bar.

Chelsea joacã împotriva „vampirilor” de la CFR Cluj, relateazã ziarul digital „El Mundo Deportivo” în prim plan. Antrenorul italian Maurizio Trombetta crede cã la stadionul Dr. Constantin Rãdulescu se vor prezenta mai mult de 23.000 de suporteri români şi, din acest motiv, a trebuit sã le dea curaj jucãtorilor sãi, care se simt presionaţi.

În pagina de imigraţie a ziarului „La Tribuna Digital de Albacete” se anunţã cã disperarea imigranţilor se observã prin ocuparea mai multor fabrici şi construcţii abandonate din localitate. Ţiganii de naţionalitate românã sunt cei mai numeroşi şi nu iau în considerare faptul cã Comisariatul Poliţiei Naţionale se aflã la câţiva metri. „A început sã fie din ce în ce mai frig şi ploile nu mai înceteazã. Trebuie sã ne adãpostim şi noi pe undeva”, spune Minodora, o tânãrã de numai 16 ani.

Acordeonul lui Viorel nu va mai cânta, titreazã, pe prima paginã, cotidianul „Levante Valencia”. Viorel Pleşca, în vârstã de 52 de ani, cânta zi de zi în faţa supermarketului Consum din Valencia, pânã când, luni noaptea, când se îndrepta spre casã a ajuns sub roţile unui autoturism 4X4. Românul a decedat pe loc, în faţa trecãtorilor înlemniţi.

Cei 30 de ţigani evacuaţi dintr-o fabricã din Valencia care era pe punctul de a se prãbuşi au început sã-şi construiascã barãci din carton şi lemn chiar în curtea acesteia. 11 minori, unii dintre ei chiar cu vârste de pânã într-un an, locuiesc în frig şi în mizerie. „Ieri am încercat sã ne mutãm într-o fabricã alãturatã, însã a venit poliţia şi a închis-o şi pe aceea”, spune Gheorghe, unul dintre cei evacuaţi, care are patru copii cu vârste între 6 luni şi 5 ani.

Agenţia de ştiri „Europa Press” anunţã cã, în Cordoba, Garda Civilã a arestat doi bãrbaţi români în momentul în care furau cupru şi aluminiu din instalaţia electricã a unei clãdiri aflate pe Bulevardul La Rambla din localitate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite