O româncă , inamic public în Villanueva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localitatea Villanueva del Pardillo, la 30 de kilometri de Madrid, a fost împânzită de afişe în care o româncă este acuzată de furt dintr-o locuinţă. "Atenţie! Această persoană

Localitatea Villanueva del Pardillo, la 30 de kilometri de Madrid, a fost împânzită de afişe în care o româncă este acuzată de furt dintr-o locuinţă.

"Atenţie! Această persoană are nişte mâini îndemânatice, dar nu pentru treburi gospodăreşti. Vă puteţi imagina pentru ce...", spune anunţul, în care apare şi copia cărţii de identitate a femeii, Maria Florica Popa (43 de ani), din satul Cusuiuş, Bihor.

Afişul mai anunţă că românca "nu are asigurare medicală, are document de la poliţie în care scrie că nu poate munci pe teritoriul spaniol şi adresa înregistrată la poliţie nu coincide cu cea în care locuieşte".

Poliţia municipală din Villanueva del Pardillo a fost luată prin surprindere de acest incident şi a fost înştiinţată de reporterii "Adevărul". Responsabilul pentru relaţiile cu presa a declarat că nu cunoaşte persoana care a pus anunţul şi nici pe cea atacată.

La primărie, afişul era însă deja cunoscut. "La noi a ajuns în această dimineaţă un e-mail cu acest afiş. Obligaţia noastră este să anunţăm poliţia", ne-a declarat David Amarillas Gomez, consilier pe probleme de siguranţă a cetăţeanului din cadrul primăriei.

"Nu este atac asupra românilor"

Cazurile de atac la persoanele de cetăţenie română sunt izolate în Spania. Un caz extrem de mediatizat s-a petrecut în luna mai, când patronul unui magazin din Mallorca a afişat anunţul: "Se interzice intrarea câinilor şi a românilor".

Consilierul David Amarillas Gomez consideră că cele două cazuri nu pot fi asemănate. "Acum este vorba despre un atac la persoană, şi nu asupra imigranţilor români. Nu suntem de acord cu astfel de acţiuni şi îi recomandăm româncei să facă reclamaţie, deoarece i s-a făcut public actul de identitate."

Reacţia românilor

Românilor nu le-au picat bine cele întâmplate. "De ce trebuia să îi pună buletinul? Se făceau cercetări şi, dacă era vinovată, plătea", a declarat Gabriel, un român care locuieşte de trei ani în localitate. "Au venit mulţi clienţi şi mi-au spus: <> Mi-a fost pur şi simplu ruşine", se plânge Ramona, o tânără care lucrează într-un bar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite