„Dansez în bar, pentru a plăti studiile fetiţei mele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De peste şapte ani, Loredana lucrează ca damă de companie în cluburi de noapte din Europa. Pentru a-i asigura fiicei sale banii necesari pentru facultate, românca pleacă periodic din ţară.

„România este o ţară în care doar banul contează", spune Loredana V. (33 de ani), din Bucureşti. Femeia lucrează de ani buni prin Europa, la cluburile de noapte unde bărbaţii plătesc bani frumoşi ca să le danseze sau doar să li se ţină companie. Viaţa nu a fost uşoară pentru Loredana, căreia familia i-a aranjat o căsătorie la doar 14 ani, iar copila a devenit prea devreme mamă, şi încă una singură. Când fiica ei avea şase ani, soţul a uitat definitiv de existenţa lor. Acum fata are 16 ani.


În 2001, o prietenă m-a luat cu ea să lucrez în Germania. N-am stat pe gânduri, eram divorţată şi cu un copil în clasa a doua. Am îngrijit o bătrână grav bolnavă de cancer, pentru 500 de euro lunar. Salariul îl trimiteam acasă pentru copilul meu, de care aveau grijă rudele", povesteşte Loredana. După câteva luni, când bătrâna a murit, românca a fost dată afară.

Nu m-au întrebat nici dacă am unde să mă duc, nici dacă am sau nu bani să mă întorc acasă", spune Loredana, care-şi aminteşte disperarea cu care a căutat un alt loc de muncă într-o ţară a cărei limbă nu o vorbea aproape deloc.

Vezi, pe adevarul.es, Galerie foto şi află povestea femeii

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite