O româncă din Brăila, subiect de film documentar în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Obiectiv Brăila" este un documentar ce va fi lansat în Spania luna viitoare, în care este urmărită călătoria de 8.500 de kilometri a unui taximetrist din Asturias, cu maşina, până în Brăila, pentru a-şi recupera femeia iubită.

Manuel Gonzalez este un taximetrist din Pola de Siero (Asturias), care suferă după ce Geanina, o româncă împreună cu care a trăit timp de trei luni în Asturias, a trebuit să plece înapoi în România, în Brăila, pentru a-şi aduce fiica în Spania. Femeia nu s-a mai întors, însă, înapoi. În acel moment, Manuel (55 de ani), decide să plece în căutarea ei. O va face în taxi-ul său, urmând a călători 8.500 de kilometri, dus-întors, pe ruta Asturias-Brăila. Aşa a început "Obiectiv Brăila: O lume de iluzii", un documentar semnat de regizorul asturian Jose Antonio Quiros, film care va fi lansat în luna octombrie, scrie La Voz de Asturias.

"Mă simt foarte mândru de acest film, a fost o provocare pentru mine", avea să declare Quiros despre "Obiectiv Brăila".

După doi ani de suferinţă, taximetristul decide să îşi recupereze femeia iubită

"L-am cunoscut pe Manuel Gonzalez, un taximetrist asturian de 55 de ani. Mi-a făcut câteva servicii cu taxiul şi am devenit prieteni", spune Quiros. Cu două săptămâni înainte de călătorie, Manuel i-a povestit că intenţionează să plece în România, pentru a o căuta pe femeia pe care o iubeşte şi cu care a trăit trei luni în Oviedo. "Voia să parcurgă 8.500 de kilometri pentru această femeie şi singurul indiciu pe care îl avea era numele unei străzi din Brăila. Mi s-a părut o poveste foarte interesantă, mi-au atras atenţia mai multe aspecte: eroismul personajului, intriga care putea apărea şi cum se poate transmite fericirea prin intermediul unei obsesii", detaliează cineastul. Provocarea lui Quiros era să înregistreze, în interiorul maşinii, întreaga călătorie, în cel mai pur stil "road movie" american. "Am fost o echipă foarte mică: eu, protagonistul, un prieten de-al său şi un cameraman", povesteşte regizorul.

Documentarul, explică acesta, reflectă fragilitatea umană, relaţiile, singurătatea şi insistenta căutare a fericirii, pe lângă drama imigraţiei care "mişcă" întreaga poveste. Quiros povesteşte că Manuel a aşteptat doi ani pentru a pleca în căutarea Geaninei, perioadă în care a suferit ca un câine. Odată ce taximetristul i-a spus ideea sa, regizorul l-a încurajat: "Trebuie să te duci să o cauţi".

Anul trecut, la finele lunii iulie, protagonistul documentarului a plecat la drum pentru a parcurge peste 4000 de kilometri până în Brăila. Prietenul cel mai bun al lui Manuel, Javier Alonso, a plecat împreună cu el, regizorul şi un cameraman.

Citeşte pe adevarul.es ce peripeţii au avut protagoniştii pe drum şi ce părere au aceştia despre România şi Brăila.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite