Madrid: Un român le-a furat jucăriile țiganilor săraci din El Gallinero

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii din El Gallinero sunt foarte săraci
Copiii din El Gallinero sunt foarte săraci

Cei aproape 200 de copii ai țiganilor români din zona Canada Real Galiana așteptau cu mare bucurie o sărbătoare care urma să aibă loc în tabără. Din păcate pentru ei, un român le-a furat jucăriile din biserică.

Copiii țiganilor români din tabăra El Gallinero, aflată în zona Cañada Real Galiana, de la marginea Madridului sunt foarte săraci. Poate printre cei mai săraci copii din Spania.

Trăiesc în cocioabe, printre mizerie și șobolani. Unii dintre ei nu au ce mânca, nu au ce îmbrăca sau nu au cu ce se juca. Umblă murdari, cu hainele rupte, desculți printre gunoaiele întâlnite la tot pasul. Șobolanii care dau târcoale taberei nu-i mai sperie. Pentru ei, rozătoarele sunt ca niște animale de companie.

Săptămânal, familiile lor primesc ajutoare alimentare strânse de preoții parohiei Santo Domingo de la Calzada și de voluntarii de la Crucea Roșie. În afara alimentelor, copiilor li se dau haine și jucării. Pentru ei este o adevărată sărbătoare atunci când primesc un cadou.

Cei aproape 200 de copii din El Gallinero așteptau cu mare bucurie o sărbătoare care urma să aibă loc în tabără. Din păcate pentru ei, un cetățean român le-a stricat bucuria.

Polițiștii spanioli l-au arestat pe S.V. (28 de ani), acuzat de efectuarea a patru furturi din biserica din Cañada Real Galiana, cea care urma să organizeze petrecerea copiilor. Românul a furat tot ce i-a picat pe mână, inclusiv jucăriile copiilor, anunță ziarul "Que".

Unul dintre preoți, părintele Agustin Rodriguez, a declarat că individul a forțat intrarea bisericii și a sustras de acolo 50 de cutii cu jucării, două calculatoare, 40 de scaune, cutii cu îmbrăcăminte și prosoape, un radiator și o oglindă. Valoarea pagubelor este foarte mare.

Vezi pe adevarul.es a cât a fost aproximată valoarea pagubelor

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite