VIDEO Un român din Spania, speranţa muzicii flamenco andaluze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Născut în România, dar adoptat la 1 an şi jumătate de o familie de spanioli, Antonio Cortes a devenit noua speranţă a muzicii "copla", un gen de "romanţe" andaluze, fiind un adevărat star în Spania.

Antonio Cortes Vargas s-a născut în România, dar la un an şi jumătate a fost adoptat de o familie de spanioli, din Nerja (Malaga). Ajuns pe tărâmuri andaluze, tânărul a făcut cunoştinţă cu flamenco, iniţiindu-se în tainele genurilor muzicale "saeta" şi "copla", tradiţionale din Andaluzia. La cinci ani, tatăl său adoptiv a murit.

Vezi VIDEO cu tânărul născut în România, în timpul unei reprezentanţii

În 2007, la 19 ani, proaspăt absolvent de liceu şi intrat la facultatea de Jurnalism, Antonio se înscrie într-un concurs televizat, "Se llama copla", difuzat de postul tv Canal Sur. Şi datorită lui, programul a fost un succes enorm, încă de la prima ediţie, atrăgând milioane de telespectatori şi redescoperind pasiunea andaluzilor pentru "copla", un gen de mult uitat. A terminat concursul pe locul 2, pierzând "duelul" din finală, dar a devenit de atunci un star. Anul trecut, de Crăciun, a lansat primul său disc, iar ziarele s-au bătut pentru a-i lua interviuri.

Vezi GALERIE FOTO cu el şi familia sa adoptivă

Succesul, spune el, nu l-a schimbat. "Înainte de emisiunea respectivă nu aveam niciun fel de experienţă, nici în televiziune, nici pe scenă şi a fost puţin complicat să mă adaptez. Sunt, însă, aceeaşi persoană şi acum, după concurs, doar că mai matur din punct de vedere artistic", povesteşte Antonio.

Citeşte pe adevarul.es ce spune Antonio Cortes despre rădăcinile sale româneşti

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite