Un român, în greva foamei la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un român, în greva foamei la închisoare
Un român, în greva foamei la închisoare

Un român care se află în greva foamei în Spania de la începutul lunii mai, la penitenciarul din Valdemoro, Madrid, ameninţă că va începe şi greva setei. Nicolae Lascu (27 de ani), din

Un român care se află în greva foamei în Spania de la începutul lunii mai, la penitenciarul din Valdemoro, Madrid, ameninţă că va începe şi greva setei. Nicolae Lascu (27 de ani), din judeţul Sibiu, a fost reţinut împreună cu alte 100 de persoane pentru implicare într-o reţea internaţională de falsificare de carduri.

Camelia Teodorescu, secretar al Ambasadei României în Spania, a declarat că arestatul este slăbit, dar monitorizat în permanenţă de medicii închisorii. În cazul deteriorării grave a sănătăţii sale, el va fi hrănit artificial, intervenţie care a avut loc deja o dată. "Nicolae Lascu nu a solicitat prezenţa noastră, iar autorităţile spaniole nu au obligaţia de a ne informa.

Am fost informaţi telefonic de un apropiat al său", spune Camelia Teodorescu. Românul a primit patru vizite ale reprezentanţilor ambasadei, care au facilitat şi accesul familiei. El a cerut autorităţilor române să intervină pentru a fi admisă în anchetă "o probă de voce".

Un reprezentant al ambasadei a fost la cabinetul avocatului românului, pentru a transmite mesajul lui Lascu, prin care acesta solicita vizite mai dese şi o implicare adecvată. Pentru un timp, în urma satisfacerii doleanţelor sale, românul a renunţat la grevă, însă a revenit asupra deciziei. El cere să fie judecat în stare de libertate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite