Fost fotbalist, manager la un magazin de peşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Frecuş a venit în Spania cu gândul de a reuşi să joace la echipele mari din Primera Division. Dar visul sportivului român de a ajunge celebru s-a frânt în urma unui incident stupid.

Valentin Gheorghe Frecuş (25 de ani), din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, a fost pasionat de fotbal din copilărie şi niciun efort nu i s-a părut prea mare pentru a-şi îndeplini visul de a putea juca la un club cunoscut, alături de fotbalişti celebri.

Tânărul a activat la Petrolul Târgovişte, sub îndrumarea antrenorului Daniel Ostafi, unde timp de un an a fost printre titulari, iar acest lucru i-a dat mari speranţe, chiar dacă echipa juca în divizia B.

„După echipa din Târgovişte, am jucat pentru scurt timp şi la F.C. Chitila, dar am înţeles că banii vor fi puţini atâta timp cât nu faci parte dintr-o echipă cunoscută sau nu joci la cluburile din străinătate. Am ales să plec în Spania, să muncesc şi să încerc să joc fotbal la o echipă spaniolă, unde aveam mai multe şanse de a mă face remarcat", povesteşte Valentin.

Tânărul a lucrat un timp în construcţii, iar la recomandarea unui prieten a dat o probă de joc la echipa din Zaragoza. „Am fost primit la echipă, dar am jucat foarte puţin. Într-o seară, când am ieşit de la antrenament, cred că am fost confundat cu o altă persoană şi bătut de nişte tineri, care m-au lăsat într-o baltă de sânge, în stare de inconştienţă. Am rămas cu un cheag de sânge pe creier, care este inoperabil. Nu voi mai putea juca niciodată fotbal, nici chiar ca amator pe maidan", spune Valentin.

Lucrează ca gestionar

Familia l-a ajutat pe Valentin să-şi găsească un loc de muncă bine plătit, cu un contract care să-i ofere asigurare medicală. „Lucrez la un magazin cu specific pescăresc, unde vând tot felul de soiuri de peşte. Vindem şi caracatiţă, calamari, sepie sau scoici", spune Valentin.

Vezi pe adevarul.es câte ore pe zi este nevoit să muncească românul

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite