Discoteca unde a fost ucis românul Cosmin Costea a fost închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După două morţi violente în şase zile, zona discotecilor din Torrejon de Ardoz, unde a fost ucis acum o săptămână şi românul Cosmin Virgil Costea, a fost înţesată de poliţişti, fiecare client al barurilor fiind legitimat şi percheziţionat "la sânge".

"Parcă suntem la închisoarea Alcatraz". O tânără, în fustă scurtă, se plânge unei prietenă, alături de care dorea să intre într-o discotecă din zona de distracţie din Torrejon de Ardoz. Tinerei nu îi pică bine să vadă vastele desfăşurări de forţe de ordine care au luat în stâpânire bulevardul Constituţiei, unde în şase zile au fost ucişi doi tineri, unul de naţionalitate română şi unul de naţionalitate dominicană. Agenţi ai Unităţii de Intervenţie Poliţienească şi ai Poliţiei Locale i-au verificat şi înregistrat pe toţi cei care doreau să intre în aceste localuri în acest weekend recent încheiat, scrie El Pais.

Cei fără acte asupra lor, duşi la Poliţie

"Domnule agent, nu am la mine actul de identitate", îi spune un bărbat poliţistului de la UIP. Funcţionarul, departe de a-l amenda, îl anunţă că este reţinut. Bărbatul găseşte repede o soluţie: îl sună de pe telefonul mobil pe fratele său, care îi aduce documentele într-un suflet. "Ne interesează, mai presus decât orice, ca oamenii să aibă asupra lor documentele de identiatate şi să nu poarte arme", spune unul din agenţii Poliţiei. Ultimele două morţi violente înregistrate în zonă au fost săvârşite cu arme de foc şi cuţite.

Intrarea în zona unde s-au produs crimele este practic închisă. Cum încearcă vreun autoturism să intre, poliţiştii îl opresc şi îi obligă pe toţi ocupanţii maşinii să coboare. "Ai tot ce îţi trebuie ca să sfârşeşti la Comisariat", îi spune un poliţist unui şofer. Acesta nu poartă nici un fel de act de identitate asupra lui, în ciuda faptului că se afla la volanul maşinii. Restul amicilor săi au actele asupra lor, ceea ce, pentru moment, îi salvează.
Dispozitivul poliţienesc este desfăşurat începând cu ora 11 seara. Şase sau şapte maşini de poliţie, între care două furgonete UIP, "decorează" zona. Dacă vreun client pare suspect, datele sale se trimit la sediul poliţiei pentru a se verifica dacă are vreun ordin de căutare şi arestare pe numele său. "La început verificam pe fiecare în parte, dar cum nu avem suficienţi colegi care să bage datele în calculator, am preferat să fim mai selectivi", explică un responsabil al poliţiei.

Discoteca Picaro, în faţa căreia a fost ucis românul, închisă de Primărie


Zona este destul de liniştită. În fund se văd altarele improvizate amenajate de prietenii celor doi morţi. Primul, al românului Cosmin Virgil Costea, de 26 de ani, decedat după ce a primit un glonte în torace sâmbătă, 7 august. Moartea sa a făcut ca Primăria să închidă porţile discotecii Picaro, unde s-a produs tragedia, pentru un an de zile. La 30 de metri distanţă, este altarul dominicanului de 19 ani, Geraldo de la Rosa, ucis vineri, după ce a fost înjunghiat în inimă.

Citeşte pe adevarul.es ce părere au clienţii localurilor de noapte despre acţiunile poliţiei şi de ce cred poliţiştii despre crimele comise în ultimele zile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite