Românul Gogoncea a luat Premiul Publicului la Concursul de chitară Francisco Tarrega

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Mircea Gogoncea (19 ani) a obţinut doar recunoaşterea publicului la concursul de chitară "Francisco Tarrega" din Benicassim, în timp ce premiul cel mare a fost obţinut de mexicanul Pablo Garibay.

Muzicianul mexican Pablo Garibay a fost distins cu marele premiu al celei de-a 44-a ediţii a Concursului Internaţional de Chitară Francisco Tarrega, care a avut loc în Benicassim şi care s-a încheiat ieri, informează El Pais. Locul doi a fost ocupat de francezul Arkaitz Chambonnet, în timp ce Premiul Special al Publicului a fost câştigat de românul Mircea Ştefan Gogoncea. Premicul special pentru cea mai bună interpretare a unei opere a lui Francisco Tarrega i-a revenit tot francezului Arkaitz Chambonnet.

Francisco Tarrega (Francesc d'Assis Tarrega Eixea), s-a născut în Villareal în 21 noiembrie 1852, decedând în 15 decembrie 1909 în Barcelona. Tarrega este compozitorul piesei Gran Vals, melodie care, în prezent, este probabil cea mai ascultată melodie din lume, dat fiind că "Nokia tune", tonul de apel cel mai celebru al producătorului finlandez de telefoane mobile, este inspirată din opera compozitorului din Villareal. În prezent există peste 900 de milioane de telefoane Nokia în lume, care au, ca ton de apel standard melodia "Nokia Tune".

Citeşte pe adevarul.es în ce au constat premiile de la concursul din Benicassim şi câte trofee a cucerit românul de 19 ani în carieră

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite