Român respins la angajare: „Sunt nevoit să nu amintesc de doctorat în CV“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel pregăteşte documentaţia pentru bănci, pentru a realiza o fermă în Spania
Costel pregăteşte documentaţia pentru bănci, pentru a realiza o fermă în Spania

Inginerul Costel Moraru a fost respins de angajatori pentru că are prea multe studii. Românul vrea să publice o carte despre agricultură în limba spaniolă, iar apoi, să-şi deschidă o afacere.

Costel Moraru (42 de ani), originar din Feteşti, a ajuns în Spania în urmă cu doi ani şi jumătate. El este inginer agronom şi a obţinut doctoratul în domeniu în România.

În 1998, a înfiinţat la Feteşti prima fermă agricolă din România de cultivare a răsadurilor de legume, flori şi tutun, folosind tehnologii intensive. El a realizat ferma împreună cu un om de afaceri american. Valoarea totală a investiţiei a fost de 412.000 de dolari, la care românul a contribuit cu 10%.

În 2006, afacerea a dat faliment, deoarece principalii clienţi nu şi-au achitat sumele datorate pentru achiziţionarea răsadurilor. „Am fost nevoit să închid firma şi să o iau de la zero. M-am hotărât să plec în Peninsula Iberică, să strâng bani şi să deschid o altă firmă. Am ales Spania, deoarece este principala ţară producătoare de legume din Uniunea Europeană", ne-a spus Costel Moraru.

Ca o ameninţare pentru angajatori

Românul s-a stabilit în localitatea madrilenă Getafe. În august 2007, şi-a depus actele pentru echivalarea studiilor superioare şi a diplomei de doctorat. De atunci, românul a lucrat în construcţii şi în agricultură, iar la sfârşitul anului trecut a rămas fără loc de muncă. Acum trăieşte din ajutorul de şomaj, dar nu a renunţat la dorinţa de a-şi deschide o afacere în Spania.

Află aici de ce românul nu este angajat de către spanioli și ce carte vrea să scrie

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite