Spania: Micul dejun catalan, servit de o româncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rita Niculae prepară gustarea de dimineaţă pentru o parte dintre locuitorii Barcelonei. Tânăra a învăţat reţetele tradiţionale şi scoate bani frumoşi de pe urma obiceiurilor locale.

Churros, un fel de aluat prăjit în ulei, seamănă cu gogoşile care se fac în România şi se serveşte în Peninsula Iberică la micul dejun. Încă din secolul al XIX-lea, acest preparat din făină şi apă, denumit „fructul tigăii", este foarte popular în Spania şi în America Latină.

În dimineţile de sâmbătă şi duminică, singurele magazine deschise în zonă sunt cele care vând acest tip de gustare tradiţională. Tinerii care se întorc acasă dupa o seară petrecută în oraş se opresc pentru a încheia noaptea cu o ceaşcă de ciocolată caldă, în care se înmoaie popularii „churros".

„Se obişnuieşte să fie consumaţi mai ales iarna. Vânzarile localurilor specializate scad aproape la jumatate în timpul verii", povesteşte Rita Niculae (25 de ani), originară din Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Stabilită în Barcelona acum patru ani, tânara a învăţat repede secretele acestui preparat tradiţional catalan. Împreună cu sora sa, Corina, românca şi-a deschis un chioşc în piaţa Alfonso X.

Aflați cum i se pare româncei viața în Barcelona și cât câștigă aceasta

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite