114 puşcăriaşi români în Castellon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O treime din puşcăriaşii din cele două închisori din provincia Castellon sunt străini. După marocani, cei mai mulţi străini aflaţi în închisoare sunt români.

Numărul deţinuţilor străini din Castellon s-a multiplicat "exponenţial" în ultimii ani, mai ales ţinând cont că în provincie s-a deschis de curând un nou penitenciar, în Albocasser, scrie El Periodico Mediterraneo. În prezen, unul din fiecare trei puşcăriaşi (33%) este străin, conform datelor oferite de Administraţia Penitenciarelor (Acaip).

În penitenciarul din Castellon I, situat pe şoseaua spre l'Alcora, sunt închişi în prezent 837 de deţinuţi, din care 293 sunt străini, iar dintre aceştia 10 sunt femei. În noul penitenciar din Albocasser sunt închişi 1532 de deţinuţi, din care 503 sunt de altă naţionalitate decât spaniolă.


Pe naţionalităţi, din cei 293 de deţinuţi din penitenciarul Castellon I, 89 sunt marocani, 50 români, 33 columbieni şi 16 algerieni, urmaţi, în cifre mai mici, de bolivieni, argentinieni şi lituanieni.

În Penitenciarul Albocasser există 176 de marocani, 64 de români, 46 de algerieni, 44 de columbieni, printre alte naţionalităţi.
În total, numărul românilor din cele două închisori din provincia Castellon este de 114 persoane.

Citeşte pe adevarul.es câţi deţinuţi din întreaga Spanie sunt străini şi care este provincia în care sunt închişi cei mai mulţi infractori imigranţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite