Prostituatele românce, incluse în harta zonelor de risc din Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Harta a fost întocmită de Poliția Municipală pentru ca polițiștii "să poată identifica mai bine situația din zonă". Alături de infracțiuni precum traficul și consumul de droguri, furturi sau jafuri sunt incluse prostituția și cerșitul.

Poliția Municipală din Madrid a întocmit o hartă a zonelor de risc din capitala spaniolă în care, printre infracțiuni precum traficul și consumul de droguri, furturile, jafurile, vânzarea ambulantă sau consumul de băuturi alcoolice pe stradă sunt incluse și două activități care nu sunt considerate infracțiuni: prostituția și cerșitul. Harta a fost realizată pentru uzul intern al Poliției, însă "El Pais" a avut acces la ea.

Conform unui angajat al Primăriei, harta a fost întocmită "pentru ca polițiștii să identifice care este situația din zonă" astfel încât ei "să-și desfășoare mai bine activitatea". În ea se menționează foarte clar care este zona "ocupată" de prostituate.

"Strada Montera, strada Caballero de Gracia sau strada Jardines, 24 de ore pe zi. Persoane de sex feminin își oferă serviciile sexuale persoanelor de sex masculin. Majoritatea sunt de origine română, din țări sud-americane, din țări din Sahara sau din Spania", se specifică în acest document, în care sunt trecute și adresele unor locuințe unde femeile își duc clienții. În total sunt menționate 16 străzi.

Prostituatele sunt de părere că Poliția ar trebui să se ocupe de locurile unde sunt adevărații infractori" și nu unde stau ele. "Ar trebui să se ocupe de delicvenți și nu unde stăm noi. Aceștia ne fac și nouă rău, iar noi nu facem rău nimănui", a declarat sub protecția unui nume fals Iris, o prostituată de origine spaniolă, în vârstă de 45 de ani.

Tot cu un nume fictiv s-a pronunțat și Adina, o româncă, în vârstă de 21 de ani, care "vorbește trei limbi străine", are "un corp aproape sculptat" și "doi ochi imposibil de neobservat", după cum o descrie "El Pais".

Fiecare noapte ea și-o petrece îndurând frigul și oboseala pe strada Montera în căutare de noi clienți. "25 de euro, 20 de minute, într-o scară de bloc din apropiere. Nu te grăbesc! Hai, vino cu mine!" își invită ea clienții, nu înainte de a le spune ce servicii oferă.

Vezi pe adevarul.es ce părere are românca, dar și alte prostituate, despre controlul Poliției.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite